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Questa azienda ha realizzato progetti cofinanziati dall'Unione Europea

since 1915

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Serving the customer since 1915 with top quality products and attention to detail.

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Our History...

The ancient Frantoio Oleario Saguato Stefano was founded in 1915 by the passion of Saguato Stefano father of Saguato Pietro and grandfather of Saguato Stefano current owners who respect the tradition continue to devote themselves with seriousness and professionalism to the production of extra virgin olive oil quality and other typical products.

Come and discover our entire history

Our products

How we process our oil

Processing In the period from November to April, olives are harvested, which in the western Ligurian Riviera are typically "TAGGIASCHE". Once harvested and defoliated the olives are placed in boxes and processed within 24 hours. Then the processing begins. The phases of 'milling' are:

Wash

The olives are washed in a special "washing machine"

Grinding

The olives are crushed with special coils of steel

Kneading

The obtained pulp is kneaded in stainless steel tanks equipped with rotating blades

Spin

The pulp is divided into two parts, liquid (water, oil) and solid (kernel and pulp): pomace

Separation

The oil is further centrifuged in order to be further purified from water

Storage

The oil produced is stored in underground stainless steel tanks at a constant temperature to maintain its organoleptic qualities intact

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Marco 'Wolf'

La modernità nella tradizione. Un posto bello da vedere, pulito e tenuto come un gioiellino.
Quando la passione per il lavoro si incontra con l'amore per il territorio.

Marco Innocenti

Numero uno a Diano Marina e dintorni

Monica Romagnosi

Ottimo olio, ottimi prodotti. Consigliato

Luca Sassi

Un angolo in cui trovare storia e innovazione del mondo oleario

Gianni Bracco

La tradizione, la qualità, e la cortesia !!!! Raccomandato !!!

Celeste Midali

Lo consiglio a tutti

Barbara Cassinelli

Ottimo olio

Klemens Hildt

Una piccola azienda familiare quasi sempre aperta. Basta suonare il campanello e riceverai una bella accoglienza e una buona gamma di prodotti. Ci piace fare acquisti qui.

Claudia Bast

Famiglia molto simpatica con buon olio d'oliva di propria coltivazione.

Klaus Halbauer

Un frantoio come si deve, igiene soprattutto e prodotti eccellenti, olio super

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